Hoe word je klant bij een Sociale Kruidenier?

Een Sociale Kruidenier is een winkel waar producten tegen verminderde prijs worden aangeboden aan mensen die het financieel moeilijk hebben. Er wordt gekeken naar de inkomsten en de uitgaven. Een Sociale Kruidenier werkt samen met organisaties die op een professionele wijze kunnen nagaan of mensen in aanmerking kunnen komen om klant te worden.

Wanneer je beschikt over een beperkt leefgeld kan je overwegen om contact op te nemen met de sociale kruidenier uit je buurt. De aangesloten winkels vind je hier.

De voorwaarden om klant te worden kunnen verschillen per winkel. Een Sociale Kruidenier werkt ook voor een bepaalde regio.

Sommige winkels staan ook open voor iedereen. Zonder kaart kan je dan producten aankopen voor een meerprijs. Hierdoor druk je je solidariteit uit met mensen die het minder hebben én strijd je mee tegen voedselverspilling.

Er zijn nog heel wat plaatsen in Vlaanderen waar er nood is aan een Sociale Kruidenier. Misschien kan jij wel de juiste mensen aanspreken in jouw buurt die hier mee hun schouders onder willen zetten.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie